Naša rodina je fašírkovo pozitívna. Nie však asi v podobe fašírok, ako by mohlo hneď na začiatku vyznieť.
Máme radi tuniakové, lososové, zeleninové fašírky.
Občas sa vymyslia samé, podľa toho čo nájdem v kuchyni:) Základ je upiecť ich v rúre do chrumkava.
potrebujeme:
1-2 šalotky
300 g lososa- voľne žijúci je zdravší, ale obsahuje omnoho menej tuku, ako chovaný. Pokiaľ by ste na fašírky použili len tetno druh, budú suché. Preto odporúčam, skombinovať ho s chovaným, ale kontrolovaným kŕmením, alebo do zmesi pridať viac oleja.
hrubozrnú morskú soľ
pár listov čerstvej bazalky
1 malý cesnak
1 lyžicu olivového oleja-alebo viac podľa mäsa
citrńova kôra a šťava podľa chuti z nestriekaného citrónu
Šalotku a umytého lsososa pokrájame a dáme po častiach mixovať s ostatnými ingredienciami, pokiaľ nám nevznikne kompaktná mäsa, podobajúca sa ,,paste”na zuby(konzistenciou).
Lyžicou nakladáme na plech vystaôný papierom na pečenie kúsky zmesi, ktoré vytvarujeme do nami požadovaného tvaru.
Takto pripravené fašírky môžeme ešte postriekať olejom v spraji a dáme piecť na 215 stupňov do zlatista.
Mne veľmi chutia takto pripravené fašírky so zeleninovými hranolkami, pípadne zemiačikmi na pare s orestovanou cibuľlko na ghee masle. Výborne sa k nim hodí aj hrášková nátierka. Recept sa nachádza tiež na blogu.