Kuracie prsia v cornflak vločkách s parmesánom a fazuľkovými strukmi

Nemám veľmi záľubu v jedlách, kde základná surovina musí prejsť obalovaním a následným spracovaním.

Raz za uhorský rok, ale na to príde chuť. Ako na to, aby sme zvolili čo najzdravšiu formu? Skúsila som tento recept na kuracie prsia v obale s cornflake vlločiek, parmesánu a byliniek. K tomu veľmi zdeavé fazuľkové struky, ktoré dostali ten istý kabátik a môj obľúbený paprikový deep. Verím, že aj vám zachuití toto ,,hriešne” jedlo.

Majte stále na mysli, že je to alternatíva voči vyprážaným jedlám a fast foodom, nie na každodennú konzumáciu.

Poďme na to!

250 g kuracích pŕs z voľnochovu

1 vajíčko

1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy

1/2 čerstvej chilly papričky pokiaľ máte radi pikantné

1 lyžica čersvých byliniek, ako koriander, petržlenn, alebo bazalka

1/2 hrnčeka pomletých kukuričných lupienkov

3 lyžice postrúhaného parmezánu

1 malá lyžička sušeného cesnaku

štipka morskej soli

Kuracie prsia umyjeme, nakrájame a vyklepeme na tenšie kusy. Na močíme do vyšľahaného vajíčka spolu s citrónovou šťavou. Následne prso necháme odkvapkať napichnuté na vidličke a položíme  na tanier , kde je nasypaná trocha posýpky kukuričných lupienkoch rozmixovaných s nastrúhaným parmezánom, bylinkami, prípadne chilly a soli. Položíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme do chrumkava v rúre vyhriatej na 220 stupňov.

 

Obaľované zelené lúsky

450 g čerstvých luskov

3/4 hrčeka drvených kukuričných cornflakov

1/3 hrnčeka parmezánu

1lyžička sušeného cesnaku

štipka kajenského korenia

štipka kurkumi

2 vajíčka

Končeky zelených luskov z jednej strany odkrojíme. Po kúskoch obaľujeme v rozľahanom vajíčku a v miske, kde zmiešame drvené cornflakesy s parmezánom, cesnakom, a zvyšným korením. Položíme ich na špeciálnu podložku na obojstranné pečenie a pečieme na 215 stupňov 10-12 minút do zlatista.

SLADKÁ OMÁČKA Z ČERVENÝCH PAPRÍK ( kapií )

2 veľké sladké červené papriky

1 strúčiky cesnaku ( množstvo záleží od veľkosti strúčikov a ako radi máte cesnakovú chuť )

100 g makadamiových orieškov ( odporúčam nesolené a ak nám treba dosolíme sami kvalitnou morskou soľou )

štipku morskej soli ( nepoužívame ak máme solené makadamiové oriešky )

4 listy čerstvej bazalky

1 lyžica olivového oleja

Červené papriky, si dokladne umyjeme, zbavíme stonky a semiačok. Veĺké kusy si poukladáme na rozohriatu teflónovú panvicu a restujeme do mäka. Tesne pred dorestovaním paprík pridáme na polovicu prekrojené strúčiky cesnaku. Orestovanú zmes nahádžeme do mixéra. Pridáme natrhané bazalkové listy, olivový olej, soľ a zmes do polohusta rozmixujeme. Nakoniec postupne pridávame makadamiové oriešky a všetko spolu dôkladne rozmixujeme. Nechám na vás aké množstvo orechov si zvolíte, záleží to na vašich chutiach. Omáčka je veľmi chutná aj ako teplá, napríklad na cestoviny, alebo ku mäsu, ak si ho občas pripravíte. Tak isto sa výborne hodí do tortíl, alebo na zelený šalát. Je to chutovo, veľmi výrazná omáčka.  Odloženú v chladničke ju môžete mať, zhruba 3-4 dni.

Dúfam, že vám bbude chutiť. Jednotlivé druhy môžete kombinovať rôzne. Nezabúdaje počúvať svoje telo.

Related Posts

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.