INGREDIENCIE:
• 1 veľké avokádo
• 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
• 1 červená šalotka
• štipka soli
• 2 lyžice olivového oleja
• čerstvá pažítka
• pár kvapiek citrónovej šťavy
• štipka čerstvého pepru
iný variant:
môžete ju pripraviť aj na iný spôsob
• 1 lyžička horčičných semienok
• 2 lyžice na drobno pokrájaných kyslých uhoriek
Túto pomazánku som vymyslela preto, že rybacie nátierky boli od malička jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Ako malé dieťa som pripravovala sardinkovú, vajíčkovú, syrovú nátierku. Boli moje najobľúbenejšie pochutiny až do dospelosti. Keď som získala vedomosti o výžive už mi nedalo ich pripravovať, ako kedysi:) toto je jedna z možností, ako si pripraviť sýtu, ale zároveň ľahšiu verziu rybacej pomazánky. Verím, že vám zachutí. My ju doma zbožňujeme.
Šalotku pokrájame na malé kúsky. Avokádo nakrájame na kocky a z tuniakovej konzervy vyleje vodu.
V mixéry všetky ingrediencie spolu vymiešame na kompaktnú zmes za postupného prilievania olivového oleja. Dochutíme citrónovou šťavou, prípadne posekanou čerstvou pažítkou, alebo vami zvolenými ďaľšími dochucovadlami.
Pokiaľ doma nemáte mixér, treba všetko pokrájať na drobno. Spolu s tuniakom roztlačiť a premiešať vidličkou. Pomazánku môžete podávať hneď. Je však lepšia keď odstane chvíľu v chlade.