Zelené lúsky v parmezáne

Toto zatiaľ chutilo všetkým, aj tým ktorí nemajú radi zelené lusky.

Hodia sa aj ako samostatné jedlo s doprou omáčkou, alebo ako príloha.

Djú sa vziať dobre aj so sebou a skvele padnú na kúpalisku, namiesto vaprážaných ,,nezdravostí”.

Ak sa neviete zbaviť závislosti na čipsoch, skúste íst na to týmito skvelými luskami.

Som zvedavá na Vaše ohlasy:)

Obaľované zelené lúsky

450 g čerstvých luskov

3/4 hrčeka drvených kukuričných cornflakov

1/3 hrnčeka parmezánu

1lyžička sušeného cesnaku

štipka kajenského korenia

štipka kurkumi

1 lyžička curry (voliteľné)

2 vajíčka

čerstvý koriander

čerstvá bazalka (môžete obmieňať,a lebo voliť bylinky, ktoré máte)

Medovo horčičový dressing

1/4 hrnčeka medu

1/4 dijónskej horčice

Končeky zelených luskov z jednej strany odkrojíme. Po kúskoch obaľujeme v rozľahanom vajíčku a v miske, kde zmiešame drvené cornflakesy s parmezánom, cesnakom, a zvyšným korením. Plech vymstíme. Na túto vrstvu dáme papier na pečenie a tým zaistíme, že lusky budú chrumkavé na oboch stranách a neprilepia sa nám. Ak máte špeciálny rošt na obojstrané pečenie, nemusíte používať olej a len ich naukladáte na tento rošt. Pečieme na 215 stupňov 10-12 minút do zlatista.

Related Posts

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.