Toto zatiaľ chutilo všetkým, aj tým ktorí nemajú radi zelené lusky.
Hodia sa aj ako samostatné jedlo s doprou omáčkou, alebo ako príloha.
Djú sa vziať dobre aj so sebou a skvele padnú na kúpalisku, namiesto vaprážaných ,,nezdravostí”.
Ak sa neviete zbaviť závislosti na čipsoch, skúste íst na to týmito skvelými luskami.
Som zvedavá na Vaše ohlasy:)
Obaľované zelené lúsky
450 g čerstvých luskov
3/4 hrčeka drvených kukuričných cornflakov
1/3 hrnčeka parmezánu
1lyžička sušeného cesnaku
štipka kajenského korenia
štipka kurkumi
1 lyžička curry (voliteľné)
2 vajíčka
čerstvý koriander
čerstvá bazalka (môžete obmieňať,a lebo voliť bylinky, ktoré máte)
Medovo horčičový dressing
1/4 hrnčeka medu
1/4 dijónskej horčice
Končeky zelených luskov z jednej strany odkrojíme. Po kúskoch obaľujeme v rozľahanom vajíčku a v miske, kde zmiešame drvené cornflakesy s parmezánom, cesnakom, a zvyšným korením. Plech vymstíme. Na túto vrstvu dáme papier na pečenie a tým zaistíme, že lusky budú chrumkavé na oboch stranách a neprilepia sa nám. Ak máte špeciálny rošt na obojstrané pečenie, nemusíte používať olej a len ich naukladáte na tento rošt. Pečieme na 215 stupňov 10-12 minút do zlatista.