Táto zmes na koláč je vynikajúca. Vzhľadom na vyšší obsah tvarohu aj dosť zasýti. Nie je to koláč na štíhlu líniu, ale je to skvelá alternatíva za polotovarové desiatové koláčiky. Vyliať ho môžete do akejkoľvek formy. Vhodná je bábovková.

250g zmesi bezlepkovej múky alebo hladkej špaldovej múky

200g ghee alebo 150 g normálneho masla (je možné vynechať)

hrnček hrozienok vopred namočiť do studenej vody

šípková džem alebo akýkoľvek (možné vynechať)

250g hrudkového tvarohu

150ml javorového sirupu alebo 170 g xylitolu

1/2lyžičky sódy bikarbóny

na farebnú časť karobový prášok alebo čisté kakao

4vajíčka

100ml rastlinného domáceho mlieka (alebo klasického)

Vajíčka rozmixujeme spolu s tvarohom a rozpusteným nie horúcim maslo. Takto pripravenú tekutú časť zmiešame s vami zvoleným sladom, múkou, sódou bikarnónou a podľa hustoty cesta pridáme vami zvolené mlieko. Ja najčastejšie pridávam mandľové domáce mlieko. Cesto spracujeme do hladkej hmoty. Vmiešame scedené hrozienka. Pripravenú formu na pečenie vytrieme kokosovým tukom, alebo maslo. Vylejeme tam 1/2 cesta. Druhú časť zmiešame s kakaom, alebo karobom a nalejeme do už vyliatej prvej časti. Môžeme jemne premiešať opačnou stranou lyžičky. Cesto kľudne môžeme ponechať aj bez kakaovej príchute.

Na niekoľkých miestach v už vyliatom cestepridáme malú lyžičku džemu a opäť zľahka priemešame.

Pečieme 45 minút na 160stupňov v strede rúry. Menšie formy sa pečú kratšie, treba skontrolovať pomocou dreveného špáradla.

Related Posts

Latest Stories

Vianočná večera

Lososové fašírky

Vianočný Daniel Wellington

Pečené vločky s gréckym jogurtom a jablkami

Domáce tortily

Tekvicový cheescake

Šošovicový dhal

Pšenovo banánový chlebík

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.