Pohánkový čoko koláč

Ďaľší úžasný bezlepkový koláč, v podstate ľahkej prípravy. Treba dať naozaj pozor, aby sa vajíčka nepridali do teplej čokolády, aby nám nevznikla čokoládová praženica:) Výborne chutí ozdobený mrazeným ovocím, prípadne citrónovým sorbetom, pre veľkých maškrtníkov. Tý ktorý majú intoleranciu na orechy môžu orechy vynechať a pridať viac pohánkovej múky, alebo môžete skúsiť iný druh orieškov. Fantázii sa medze nekladú:)

Dobrú chuť priatelia!

40 g pohánkovej múky

1 očistený vanilínový struk

štipka morskej soli

4 vajíčka

100 g hnedého cukru alebo xylitolu

100 g tmavej 70% čokolády

100 g masla

60 g lieskových orechov

1 prášok do pečiva z vínneho kameňa

Lieskové orechy opečieme na sucho na panvici zhruba 5 minút. Potom ich trením pomocou kuchynskej utierky, alebo papierových utierok zbavíme šupky. Očistené orechy rozmixujeme v mixéry na suché mixovanie. Horkú čokoládu roztopíme nad horúcou parou. Do roztopenej vychladenej zmesi pridáme vyšlahané vajíčka so štipkou soli. Vajíčka by mali byť tiež izbovej teploty, aby sa nezrazili. Dochutíme vanilkou. Pridáme roztopené maslo, všetko opäť zľahka premiešame. Pomaly primiešavame pohánkovú múku, zmiešanú s práškom do pečiva a pomleté orechy. Zmes vymiešame úplne do hladka.

Pečieme na 180 stupňov v malom plechu vymasteným a vyloženým papierom na pečenie. Nepečie sa dlho, zhruba 30 minút, kým sa nám neprestane v strede lepiť drevené špáratko.

Related Posts

Latest Stories

Vianočná večera

Lososové fašírky

Vianočný Daniel Wellington

Pečené vločky s gréckym jogurtom a jablkami

Domáce tortily

Tekvicový cheescake

Šošovicový dhal

Pšenovo banánový chlebík

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.