Omeleta plnená špenátom

INGREDIENCIE:
• 2 vajíčka
• 150 g čerstvého špenátu
• 1 šalotka
• 1 lyžica ghee masla
• 2 cherry paradajky
• 1/4 avokáda
• 1/2 čerstvej uhorky
• morská soľ
• čerstvá citrónová šťava
• 3 lyžice domáceho rastlinného mlieka

Tieto raňajky odporúčam ak viete, že budete mať pred sebou dlhý deň a desiatu či obed v nedohľadne. Sú veľmi sýte a výživné. Tento recept môžete pokojne využiť aj ako obedovú variantu.

Vajíčka rozbijeme do misky a vymiešame ich vidličkou spolu s štipkou soli a vami zvoleným rastlinným mliekom. Ja rada používam domáce mandľové mlieko. Na jednej panvici zohrejeme pol lyžice ghee masla a pridáme na ňu na drobno posekanú šalotku. Po jej jemnom orestovaní pridáme umytý čerstvý špenát, zľahka posolíme a necháme chvíľku dusiť. Na druhej panvičke roztopíme zvyšné ghee maslo a pridáme vyšľahané vajíčka. Ja to robím tak, že nechám na miernom ohni opiecť jednu stranu, kým sú kraje zľahka zlatisté, potom oheň vypnem, panvicu prikryjem a nechám zľahka dôjsť. Placku naplním špenátovou zmesou, zľahka zakápnutou citrónovou šťavou. Placku zložíme a ozdobíme zeleninkou na drobno nasekanou a zmiešanou z avokádom, tiež zľahka zakápnutou citrónovou šťavou.

 

Related Posts

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.