Naša rodina je fašírkovo pozitívna. Nie však asi v podobe fašírok, ako by mohlo hneď na začiatku vyznieť.

Máme radi tuniakové, lososové, zeleninové fašírky.

Občas sa vymyslia samé, podľa toho čo nájdem v kuchyni:) Základ je upiecť ich v rúre do chrumkava.

potrebujeme:

1-2 šalotky

300 g lososa- voľne žijúci je zdravší, ale obsahuje omnoho menej tuku, ako chovaný. Pokiaľ by ste na fašírky použili len tetno druh, budú suché. Preto odporúčam, skombinovať ho s chovaným, ale kontrolovaným kŕmením, alebo do zmesi pridať viac oleja.

hrubozrnú morskú soľ

pár listov čerstvej bazalky

1 malý cesnak

1 lyžicu olivového oleja-alebo viac podľa mäsa

citrńova kôra a šťava podľa chuti z nestriekaného citrónu

Šalotku a umytého lsososa pokrájame a dáme po častiach mixovať s ostatnými ingredienciami, pokiaľ nám nevznikne kompaktná mäsa, podobajúca sa ,,paste”na zuby(konzistenciou).

Lyžicou nakladáme na plech vystaôný papierom na pečenie kúsky zmesi, ktoré vytvarujeme do nami požadovaného tvaru.

Takto pripravené fašírky môžeme ešte postriekať olejom v spraji a dáme piecť na 215 stupňov do zlatista.

Mne veľmi chutia takto pripravené fašírky so zeleninovými hranolkami, pípadne zemiačikmi na pare s orestovanou cibuľlko na ghee masle. Výborne sa k nim hodí aj hrášková nátierka. Recept sa nachádza tiež na blogu.

 

Related Posts

Latest Stories

Vianočná večera

Lososové fašírky

Vianočný Daniel Wellington

Pečené vločky s gréckym jogurtom a jablkami

Domáce tortily

Tekvicový cheescake

Šošovicový dhal

Pšenovo banánový chlebík

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.