Dvojité rizoto so zeleninou a kešu majonézou

INGREDIENCIE:
• 50 g uvarenej quinou
• 50 g uvareného pšena alebo celozrnej ryže
• 150 g zmesy hrášku, kukurice, špargle 
• 20 g halloumi syru
• 1 jarnú cibuľku
• štipka kurkumi
• morská soľ
• štipka červenej papriky
• 3 lyžice ghee masla
• čerstvá pažítka
Quinou a pšeno uvaríme podľa návodu. Namiesto čistej vody na uvarenie oboch ingrediencií môžeme použiť kombináciu vody a zeleninového vývaru. Ak nemáte vývar, samozrejme môže byť voda. Vývar však dodá silnejšiu a lahodnejšiu intenzitu chuti obilovín.
Ghee maslo roztopíme na pavičke. Jemne orestujeme na drobno pokrájanú jarnú cibuľku, ku ktorej následne pridáme na malé kúsky pokrájanú špargľu. Opäť všetko orestujeme. Pridáme hrášok a kukuricu. Necháme všetko spolu dôjsť. Tesne pred dokončením posolíme, ochutíme kurkumou a červenou paprikou, podľa vašej chuti. Keď je zeleninová zmes hotová a jemne vychladená pridáme do nej nasekanú čerstvú pažítku, postrúhaný halloumi syr a všetko premiešame. Vo formičke spravíme spodnú vrstvu pšena či ryže, pretože pevnejšie drží formu. Do stredu dáme zeleninovú zmes a na vrch quinou. Dochutíme kešu majonézou (recept v sekcii dipy, omáčky) a posypeme píniovými oríeškami.
Related Posts

Latest Stories

Vianočná večera

Lososové fašírky

Vianočný Daniel Wellington

Pečené vločky s gréckym jogurtom a jablkami

Domáce tortily

Tekvicový cheescake

Šošovicový dhal

Pšenovo banánový chlebík

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.