Domáce sladké poháriky

Ľudia sú proste tvory maškrtné:) a tak aj tento receptík, patrí medzi jedne z najobľúbenejších nie len u nás doma, ale aj medzi mojimi klientami. Keď som ich pripravovala v Teleráne (www.hybsa.markiza.sk tak bola o nich veľká bitka:))

Skúste ich a určite zabodujete.

Domáce sladké poháriky

50 g domácej granoly (ovsené vločky, med, hrozienka, orechy)

70 g tvarohu s rýžovým sladom (alebo nami zvolený slad, ako med, javorový sirup)

1 avokádo

1-2 lyžice kakaového alebo karobového prášku

sladidlo

Do skleneného pohára dáme na spodok granolu, ktorý pripravíme napríklad takto :

ovsené vločky

jablková výživa

hrozienka

prípadne iné vami obľúbené sušené ovocie

rôzne oriešky

slnečnicové semienka

škorica

vanilka

Vopred namočené sušené ovocie nakrájame na menšie kúsky, pokiaľ to nie je sušené bobuľové ovocie. Nami zvolené orechy či už vlašské, pekanové, para orechy, lieskové alebo kešu, nezabudneme buď namočiť na pár hodín, alebo na sucho opražiť. Následne ich posekáme na drobno. Do misky pridáme ovsené vločky, upravené sušené ovocie, orechy, rôzne semienka ako slnečnicové, sézam, alebo tekvicové semienka. Zmiešame všetko so 4 lyžicami jablkovej výživy. Dochutíme mletou škoricou a vanilkou. Ak chcete mať granolu sladšiu, môžete do nej pridať ešte pár lyžíc rýžového sladu alebo medu. Všetko rozprestrieme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Zmes by sme na plech mali natlačiť na výšku 0,5 cm v jednom kompaktnom celku. Dáme piecť do rúry na 160 stupňov, 20-25minút.

Hotové nalámeme a uskladníme v uzavretom poháry. Pokiaľ sa vám zdá zmes ešte ,,vlhká”, nalámanú ju nechajte ešte dôjsť vo vypnutej rúre.

Na vrstvu granoly dáme rozmiešaný tvaroh s rýžovým sladom, ktorý má veľi nenápadnú a príjemnú chuť.

Zároveň je zdravšou formou sladenia. Na tvaroh dáme pokrájané čerstvé ovocie. Vynikajúce sú jahody s nakrájaným zeleným hroznom. Ak nemáte čerstvé ovocie, ronako skvele chutí aj mrazená lesná zmes.

Ovocie môžeme ozdobiť avokádovým čoko krémom, ktorý vyrobíme zmiešaním mäkučkého avokáda s kakaovým, alebo karobovým práškom a nami zvoleným sladom. Dáme na pár hodín do ľadničky, necháme splynúť chute a môžeme podávať.

Related Posts

Latest Stories

Vianočná večera

Lososové fašírky

Vianočný Daniel Wellington

Pečené vločky s gréckym jogurtom a jablkami

Domáce tortily

Tekvicový cheescake

Šošovicový dhal

Pšenovo banánový chlebík

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.