Kto by nemal rád krokety? A čo tak skúsiť zdravšiu verziu zeleninových kroketiek? U nás doma sa osvedčili aj u menšej 14 mesačnej slečny. Páčilo sa jej, že si ich ľahko môže uchopiť do ručičky a sama si odhryzkávať, ako sa jej darilo:)

Isabelkinu časť som nesolila a výrazne nedochucovala. Vynecháte len to, čo viete že vaše bábätko ešte nemôže. Možno o niečo viac nám chutí verzia s nastrúhaným gouda syrom.

Fantázii sa medze nekladú! dobrú chuť Vám prajem.

 

Brokolicové krokety

2 hlavy brokolice

2 zemiaky

1 vajce

1/2 hrnčeka parmezánu alebo vašeho obľúbeneho tvrdého syru

1/2 hrnčeka mandľovej múky

2 lyžice čerstvého petržlenu

1/4 cibule

morská soľ

sušený cesnak

čierny pepper

Brokolicu a očistené zemiaky pripravíme na pare zhruba 8-10 minút. Necháme vychladnúť a následne pokrájame na čo najmenšie kúsky.

Do veľkej misy dáme posekanú zmes, vajíčko, parmezán, mandľovú múku, petržlen, cibuľku, cesnak a peper. Všetko poriadne premiešame. Rukou potom vytvárame malé kroketky, ktoré položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Ak chcete dosiahnuť chrumkavejší povrch, môžete plech vytrieť olivovým olejom na varenie a na to dať papier na pečenie.

Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov. V polovici pečenia opatrne kroketky pretočíme na druhú stranu.

Related Posts

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.