Kto by nemal rád krokety? A čo tak skúsiť zdravšiu verziu zeleninových kroketiek? U nás doma sa osvedčili aj u menšej 14 mesačnej slečny. Páčilo sa jej, že si ich ľahko môže uchopiť do ručičky a sama si odhryzkávať, ako sa jej darilo:)
Isabelkinu časť som nesolila a výrazne nedochucovala. Vynecháte len to, čo viete že vaše bábätko ešte nemôže. Možno o niečo viac nám chutí verzia s nastrúhaným gouda syrom.
Fantázii sa medze nekladú! dobrú chuť Vám prajem.
Brokolicové krokety
2 hlavy brokolice
2 zemiaky
1 vajce
1/2 hrnčeka parmezánu alebo vašeho obľúbeneho tvrdého syru
1/2 hrnčeka mandľovej múky
2 lyžice čerstvého petržlenu
1/4 cibule
morská soľ
sušený cesnak
čierny pepper
Brokolicu a očistené zemiaky pripravíme na pare zhruba 8-10 minút. Necháme vychladnúť a následne pokrájame na čo najmenšie kúsky.
Do veľkej misy dáme posekanú zmes, vajíčko, parmezán, mandľovú múku, petržlen, cibuľku, cesnak a peper. Všetko poriadne premiešame. Rukou potom vytvárame malé kroketky, ktoré položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Ak chcete dosiahnuť chrumkavejší povrch, môžete plech vytrieť olivovým olejom na varenie a na to dať papier na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov. V polovici pečenia opatrne kroketky pretočíme na druhú stranu.